15 October 2012

SuperMom!!

Yeahh!!! SuperMom masuk ofis di hari Isnin yang mendung...huhuuuu...

SuperMom la sangaaatt...hehehee...bagi aku kira abih super la ni kan, w/pun ramai lagi orang len yang selalu kena tinggai suami dek keja...huhuuuu

Lega pun ada dah, sebab malam ni wak balik sini dah setelah seminggu kat Taiwan. Minggu sebelum ni kat Melaka, sebelum tu lagi kat Kluang....sebelum tu lagi kat Jepun...sebelum2 tu lagi...tah tak ingat dah aihhh...

Weekend bagi kami anak beranak ni tak dak benda la...asyik berkubang ja lah dalam umah tu, dak pun kesian sangat kt bebudak tu aku bawak la pi econsave ka pi tesco ka sat...tengok dunia...

Cerita banyak tapi malaih. Weekend yang baru lepas ni, MIL singgah umah sebab nak balik Tg. Karang melawat mak dia yang nak ke Mekah Selasa ni kot. Bersilat gak la aku sorang2 kan...kemas umah, masak ala kadar je lah. Sib baik Khaleela sangat2 behave weekend ni....tenang ja aku masak. Ada gak la sesekali dia jenguk dapur, nak itu ini, soh bukak itu ini...tapi tak kaco sangat la. Tup2 senyap je...aku jenguk kat depan, dah tertidoq dia depan tv....hehehe sian plak. Kakak pi sekolah hari Sabtu, ada sukaneka apa tah, so tak dak orang la nak layan dia. Pastu kemarin Ahad, seharian dok dalam umah ja...aku pun keluaq sidai baju ja. Keta pun tak start...hahahaa...soh kakak baca buku pun payah, liat sungguh. Asyik la ngadap tv..hari ni periksa tu...geram sungguh aku. Kalau ada wak buleh aku tolong2 dia buat latihan ka apa ka, wak buleh tengokkan Khaleela tu. Ini...dia pun sama naik la, nak buku pensel...lepa skit, abih buku kakak dia conteng....yang dia tau bila orang marah dia conteng tu...dia kata one..two..four...six...semua dia langkau..hishh

Untuk minggu ni wak free...dan aku dah booking dia. Motor GP pun tak boleh booking dah tau...no no nooo!! Nak gak, tengok ulangan je ye. Minggu depan dah balik kampung, raya. Pastu sibuk race kat Sepang, sib baik dekat, at least balik umah tidoq pun jadilah...hehehee.. Pastu dah nak terbang pi Qatar plak seminggu plak. Balik dari tu, Penang plak....maybe aku ikut, buleh balik kampung kann. Sebab tu la kalau ada weekend yang free tu, memang aku akan ada-adakan plan yang macam2...saja2 ja tau. Jadi tak jadi belakang kira....yang penting book dulu. Haishh laki sendiri pun nak kena booking2 kannn...sib baik tak kena bayaq ka apa ka....muahahahaaa...

Okeh...itu hal umah. Ni kat ofis plak.....bos baru ok2 je....tak brapa ramah sangat, tapi buleh la bergurau skit2. Dia ni pun tak mo bagi keja kat aku....best best...tapi boring gila la kann.

Hmmm....itu je kot. Nak sangat hapdet....tapi rasa macam takut2....malaih tu dah tentu laa....ok lah...nanti sambung lagi naa...kalau rajin...kehkehkeh

Nah..buat pelepas rindu....kehkehkeh...blueekkkk