12 June 2012

Kelam Kabut

Aku diam lama sebab pi kursus 2 minggu akhir bulan Mei hari tu. Pastu masuk ofis bos bertukar, dah kelam kabut nak dapat bos baru...haishhh

Tak dan nak bernapas aku rasa...semput...apa pun tak dan nak kemas kat bilik bos n bilik aku...mampuyuh laa...macam kucing nak beranak ja...huhuuu

Memang teringat nak hapdet, tapi internet cam hareemmm...tengah2 taip, tup2 padam....doblas kali gitu, last2 aku tutup teruih...bukak game...muahahahaa

La ni...tengah nak paham peel, rutin bos baru....agak cerewet, tapi yang positif la...dia ni detail skit, beh kurang macam 2nd bos dedolu...tapi yang dedolu tu lemah lembut, yang ni agak kasar la...tapi aku still buleh hadap lagi laa (kasar lagi haku!!). Takat ni buleh la nak bergurau senda bergelak ketawa...tapi still control ayu gak...maklum la dia pun baru ja kenai aku, kena la sopan santun. Kalau teruih2 ja gelak macam anak ponti tu...kang dia mencicit lari pulak...hehehe. Kena gelak sopan la haku ni....ahaks...

Minggu lepas dia soh buat gotong royong kemas ofis....kahkahkahkah....mesti masa dia masuk tu rasa semak semacam ja kan...teruih soh buat gotong royong. So, aku pun kemas la gak skit2 dalam ofis, tapi kemas dalam bilik aku yang lama....huhuuhuu....macam2 aku jumpak! Kertas2 surat2 tahun 2009 pun ada lagi wooo....diary tahun 2008 pun elok lagi tak bersentuh! Betapa cermatnya aku jaga barang....waargghkahakah. Penat gak la...tapi sejuk ja mata memandang bila bilik aku dah kemas skit...dah tak dak kertas2 bertimbun atas rak atas meja....lapang ja rasa...hmmm baguih jugak kan, kalau bos tak suruh, tah bila la nak mengemas..

Hmmm itu cerita kat ofis....ni cerita kat umah plak. Wak pulak sejak bulan 4 lagi setiap weekend memang tak lekat di rumah la...sedih tau...tinggallah kami 3 beranak berkubang semahu-mahunya!! Kalau dia tak outstation, ada race dalam Selangor pulak, dah tentu la weekend...balik umah pun dah malam, jumpak anak2 sejam lebih skit, dah tidoq. Langsung tak dak quality time dengan family tau....sedih laaa...bukan apa, sian bebudak tu, tak jalan kemana pun, cuti sekolah pun aku bawak si kakak pi tengok wayang ja. Jadi lah...dari tak dak langsung.

Ni...esok nak pi Indonesia pulak sampai senin depan, padahal dia baru ja balik kemarin dari Perak...huhuuu... Aku ni dah macam ibu tunggul ja jadinya...nak buat apa pun tak semangat tau...ececeee

Okaylah...bos dah masuk ofis, nanti2 la sambung cerita lagi noo...banyak keja sebenaqnya, tapi besa la...tak syok la kalau buat awai2...muahahaaa

bye uolsss