31 May 2011

Khaleela demam lagi...servis kereta...

Kali ni Khaleela demam agak teruk dan lama gak...start dari hari Sabtu lepas lagi. Aku dah bawak pi klinik sabtu tu...dah jadi superwoman gak la...hehehe sebab wak tak dak sabtu ahad lepas...cubprix kat Putrajaya tu la bersamaan dengan Hari Sejuta Belia tu kan...




Masa kat klinik


Hari Ahad....demam dia dah ok...cuma tinggal batuk n selsema je lah. Tapi pagi Isnin (semalam) kepala dia panas balik. Pengasuh dia kata...demam urat ni. Tup2 tengahari pengasuh sms kata satu badan dia dah panas! Balik teruih la aku ni, sib baik bos cuti seminggu hehehe....walaupun wak cuti ganti kemarin, tapi isshhhh....baik aku yang balik jaga lah, puas hati sket. Ambik dia...memang panas pun, dah tu asyik merengek jeee....siannyaaa. Sebab dia bukanlah budak yang suka merengek tak tentu pasal, jadi bila tengok dia camtu....sayunyaaa la hati nii...





Malam tadi...sebelum tidoq (abaikan background gambar yang tak dak rupa rumah lagi tu...)


Malam tadi memang dia tidoq tak pakai baju...aku balut kepala n badan dia ngan towel basah...tinggal diaper je...eh barut pakai gak, takut masuk angin. Dia pun tak kesah dah....tidoq jugak, mesti letih badan kan, tak larat nak nangeh2 merengek2 lagi dah. Dan selang 4 jam aku bagi ubat demam....ubat bontot pun ada gak spare, tapi tak bagi pun la, sebab suhu badan dia dah banyak kurang bila balut ngan towel basah tu.



Papa yang tinggalkan dia 3 hari lepas...balik umah, cuma time tu dia dah tidoq pun



Pagi ni hantar jugak kat umah pengasuh, lagipun badannya dah tak panas lagi...cuma rupa dia je la...rupa orang demam...hahahaa. Pesan kat pengasuh, apa2 hal, call atau sms lah. Teruih pecut pi Glenmarie, nak servis keta...first service...tak penah buat sendiri lagi nih.....hehehe tapi meter dah nak cecah 3000 dah pun. Sib baik ada Ja (opismet) nak datang amik aku kat situ...then pi beli brekfes, balik ofis.



Dalam kul 10.30 pagi tadi orang Proton Service dah call....keta dah siap! Huishhh....cepat la pulak, padahal tadi aku walk in je tu. Hmm...tunggu la t/hari satgi baru pi amik. T/hari satgi jugak nak jenguk kat Parkson tu sat, alaa Subang Parade tu laa...katanya ada Jualan Gudang Extreme....nak gak tengok extreme tara mana tuuu....tapi nak make sure bawak sekeping je RM50....eh itupun dah kira banyak tu kan, tak jadilah, 2 keping RM10 dah laa...huhuuu jauh lagi tu perjalanan nak sampai ujung bulan 6....nak balik kampung lagi minggu nii....ehhhh....balik kampunggggg....yeeaahaaaa

25 May 2011

Roti Sardin



Pagi ni rajin sket...hehehe...itupun ada permintaan daripada Khairieena. Kalo tidak membongkang jugak sampai 6.30 pagi baru nak bangun...muahahaha


Khairieena mintak aku buatkan roti telur je...alaa roti gardenia tu celup dalam telur pastu letak kat pan panas....dia suka camtu je. Tapi takkan aku ngan wak nak gonyeh yang tu je kot kann...jadinya aku masak la sardin jugak, alah senang je pun kannn....itu pun nak cerita ka...hahaha




Untuk Khairieena 2 keping je, aku potong 3 segi kecik2, masuk dalam tupperware bekal dia. Untuk aku n wak, aku gulungkan dengan sardin kat dalam, kat luar celup ngan telur...masa dok buat tu pun aku dah menjilat jari dah...hehehe...pepagi ni cepat lapar la, dah memalam teguk ayaq ja pun...




Jadi....inilah hasilnya....aku bawak 3 gulung roti sardin, 2 keping roti telur...hehehe banyak gak noo... Untuk wak aku tinggalkan 4 gulung roti sardin, 2 keping roti telur...besanya wak brekfes kat umah je....dia masuk keja kul 10 pagi...best kannn...aku selalu menjeles kat dia, sebab pas hantar Khairieena ke tadika, dia sempat tidoq lagi beh kurang sejam tau!!



Bekal aku...tapi t/hari mesti lapaq balik kannn....hmmmm

11 May 2011

Silap Target

Rentetan daripada entry aku pasal Kampus Sri Manjung...sekarang...tu kannn...nanadanny tanya, 'sapa yang wak nak ngorat tak dapat tu...sbb time tu dia balik kampung, so kejadian2 pada hari tersebut, dia tak berapa tau la. Aku rasa la....selain dari nanadanny, depa yang lain pun tak tau kot cerita ni...ka aku penah bagitau kat sapa2 rasanya...tapi lupa dah sapa.


Okey lah...aku pun tau cerita ni beberapa tahun pas tu....rasanya blom kawen lagi kot. Wak la yang cerita sendiri...hehehe.



Untuk pengetahuan hgpa yang tak paham kepala ekoq kan, dulu Cup Prix dibuat kat Sri Manjung belakang asrama UiTM tu je. Treknya belah asrama lelaki, tapi pit betoi2 kat depan balkoni asrama pompuan. So, memang nampak clear sangat la, sebab jarak dengan jalan besar tempat dijadikan pit tu sangat la dekatnya. Kalau kuatkan sora sket je pun dah buleh dengaq dah. Memang clear la...oo mamat ni hensem, tak la mamat tu lagi hensem...ishh mamat tu selebet la, yang tu tinggi dengan putihnya lagi..uuii....lorr machonya mamat nii...eehhh dia tengok sini laa....hahaha...gila la time tu!! Ini dapat ilmu dari senior la ni...kahkahkahh.


Wak kata sebenaqnya time kejadian usha mengusha pada 16/8/1998...amek kau, aku bagi tarikh skali...muahahaha....time berlangsungnya Cup Prix tu, wak dok usha Kak Faz (housemate L9 dulu)...hangpa ingat dak Kak Faz?(ditujukan kepada roommate aku). Haaa...Kak Faz tu laa...wak dok usha dia sebenaqnya, yang kawan wak, rider la, dok usha aku. Tapi aku pulak memang dok usha wak...ewww..malunyaaaaa...hahahaha. Yang Kak Faz tu pulak dok usha kawan wak, rider tu...kira bersilang la, terbalik kot pulak. Tapi yang hasilnya lebih memihak kepada perempuan laaa....wak dengan aku bertukar2 nombor tepon, Kak Faz ngan rider tu pun bertukar2 nombor tepon gak. Lagi satu aku dapat gak nombor tepon dari mamat cina yang hensemmmm...fasih cakap melayu plak tu, tak dak pelat2 pun.


Tapi yang berpanjangan hanyalah aku dan wak je....pastu bercintan cintun, walaupun macam-macaaammmmm halangan tau....akhirnya kawen jugak...ahakkss. Yang Kak Faz tu pulak juz berkawan biasa je la, sebabnya time tu pun sebenaqnya si rider tu memang dah ada steady gf dah. Si wak tu baru je putus ngan gf rasanya time tu....walaupun seminggu pastu aku dan wak declared couple kan, tapi aku rasa wak betoi2 ngan aku hanyalah setahun pastu je. Dalam pada tu, kan aku still study kat Sri Manjung lagi....Wak kat Shah Alam...apa la sangat nak mengharap kat student ni kan....aku tau dia main2 je...besa la lelaki kan, mulut maneh....huhuuuu....cerita lebih2 satgi aku yang sakit ati kannnn....


Ada gak wak cerita, si rider tu ada tanya pasal aku....tapi bila wak kata kami dah couple, rider tu tak tanya dah la. Patut la tiap kali bila aku ikut depa pi race pas kawen tu, rider tu usha aku kot jauh jee....hehehe...tapi aku tak berkenan betoi la ngan gf dia....hishhh....gila sosial! Dressing dia....adooiiii...apa yang nak tunjuk sangat tah..... Pastu mamat cina yang hensemmm tu kann....ni wak cerita naa....dia memang nak sangat kawan ngan aku, tapi bila wak tau, dia racun aku pasal mamat cina ni, wak kata dia ni sosial la, suka main2 pompuan la, dah kawen ada anak pun...so aku pun tak layan dah la mamat cina tu...last2 lost contact gitu je laa...hehehe. Tapi mamat cina tu memang jujur pun, dia memang dah bagitau aku yang dia dah kawen, time tu baru je dapat anak sulung, tapi dia juz nak berkawan je, lagipun dia tak ramai kawan pompuan melayu yang betoi2 melayu lah...hahaha...maksudnya yang selalu dia jumpak tu dah tak berapa kemelayuan la kot...tah laa. Tapi disebabkan wak, aku pun slow2 tak layan mamat cina tu dah. Cehhh....kerana wak tuuu.....tah2 time tu wak pun camtu kot yee...aku je buta tapi celik...huhuuu


Dah dahhh...cukup la cerita sampai sini dulu yee....kang aku teringat lelebih plak, teringat yang best2 tak pa la jugak, tapi mesti la terselit gak yang tak best.....tu yang buat sakit ati tuuu. Sebab tu la wak pun malaih layan aku kalau mula bukak cerita lama, pastu kalau dia jawab yang betoi, tapi tak memihak pada aku, teruih aku sentap, marah2 dia......'ni la aku malaih layan ni, sendiri tanya sendiri sakit ati...baguslah..' besanya tu la ayat wak...huhuuuu


Tu je pun ceritanya nanadanny....tak dak menda pun...cumanya bagi aku alhamdulillah la kan, berkekalan gak sampai kawen. Camtu gak hang kannnn.....cerita hang lagi best, sebab aku pun pegang watak gak kannnn....hahahahaa

10 May 2011

Sports Day



Haaa...baru nak cerita pasal Sports Day tadika Khairieena kan. Saja didulukan cerita pi bercuti...kehkehkeh


Berkali-kali dah aku dok pesan kat Khairieena tak mo buat perangai macam tahun lepas lagi dah. Satu benda acara pun tak mo main...menangeh, dok keras sebelah aku...last2 balik umah! Tahun ni berbuih mulut aku pesan....kononnya kalo nak buat perangai jugak, aku tak mo tunggu dah, hantar n aku balik terus, tinggai dia situ. Kecut la kot...dan2 tu berjanji nak buat perangai elok...nak dapat hadiah macam kawan2...haa tau punnn...



So hari kejadian tu memang elok la perangai dia....maybe dia dah ada pengalaman masa konsert ujung tahun lepas tu. So kali ni, sampai je teruih aku passing dia kat teacher dia untuk disiapkan kat belakang dewan. Aku ngan Khaleela teruih masuk dewan, amik tempat. Wak pi parking dulu, pastu baru dok sekali. Kami tak jenguk langsung dia kat belakang nun.....seriau kalo pi jenguk kang, teruih dia membontot ja, apa sukan pun tak jadi.



Khairieena masuk acara 'Gelung Bergerak'....tak buleh bayang la cemana gelung tu nak bergerak. Maybe digolekkan kot. Semua acara secara berkumpulan. Semuanya ada 10 acara, gelung bergerak tu no. 4, dan aku ingatkan dimainkan ikut umur...4 tahun dulu, pastu 5 tahun, last sekali baru 6 tahun....macam tahun lepas. Ishhh....lambat la kalo camtu kan...aku dah gedik nak pi bercuti nih...hahaha. Tup-tup time aku pi toilet, terserempak ngan Khairieena kat belakang tu, tengah beratur untuk acara seterusnya. Aku tanya la cikgu kat situ, rupanya setiap acara tu dicampurkan budak 4, 5 dan 6 tahun...so sekali harung je lah. Haaa...lega sket, maknanya pasni acara dia la.



Ini antara gambar dan video yang sempat disnap.


Bersedia nak start Gelung Bergerak



video

Macam ni rupanya gelung bergerak...hahahaa

Masa dia main nih, aku dukung Khaleela dok sorak kat tepi la....hahahaa...best gak. Lagipun Khairieena dah pesan soh aku tengok dekat2 time dia main.




Dapat no. 2...sonok la tu dapat hadiah


Khaleela baru bangun tidoq...apa kesah bising pun, tidoq lena gak



Kebetulan terjumpa dengan anak pengasuh Khairieena dulu. Anak dia (cucu pengasuh la kan) pun tadika yang sama, tapi baru 5 tahun. So duduk sekali la kami... terkejut dia tengok Khaleela (first time tengok)...sangat chubby, tak macam Khairieena dulu...katanya...hehehe




Ini la anak pengasuh Khairieena...gambar anak dia tak dak, sebab kat belakang dewan lagi.



Elok abih je Khairieena amik hadiah gambar bagai....teruih aku sound wak, apa tunggu lagi...cabut laa...at least sampai awal skit ke Lumut tu. Beh kurang kul 10.30 pagi kot time tu...hehehe...bertolak la kami ke Lumut. Khairieena tak tau pun nak pi mana....dia ingat nak balik kampung, dah sampai Sg. Besar baru tau...itupun Wak yang bocor...hahahaa


Kampus Sri Manjung...sekarang


Ronda-ronda kat Sri Manjung...area kampus UiTM dulu, tengok asrama...sekarang dah jadi rumah kedai betoi2 dah. Rasa sayu pun ada...sambil lalu kat situ, macam dok terbayang je di mata suasana kampus kat situ dulu...huhuuuu





Jalan depan Blok M



Dewan Makan....dah jadi pasar mini



Bilik O10B...rasanya laa



Kedai Muji...dulu...sama ke nama kedai dia hah??



Kedai Muji dan L9



Balkoni L9...huhuuu



Fokus kat public phone tuu...port bergayut





Medan Selera...sunyi je

09 May 2011

Sri Manjung...here i come!!

Tujuan sebenar adalah Sri Manjung...saja nak imbas kenangan dolu2...hehehehe. Stay pun kat Orient Star Hotel, walaupun banyak lagi hotel yang baru dan best2....tapi situ jugak aku tuju.


Skang ni kan dah la musim panas tak hengat punya kannn....gagah lagi pi tempat ada pantai laut ni...haiii...alahh bukan mandi laut pun. Terjun kolam pun sat ja....berendam je dalam kolam budak tu. Aku rendam Khaleela skali...hehehe...tersengeh2 dia kena air sejuk. Yang nak mandi kolam sangat adalah kakaknya, Khairieena. Itupun aku tak cakap pun nak pi mana time dok kemas beg malam tu, dah otw tu baru wak cakap kat dia....apalagi...teruih tanya pasal kolam la. Time shopping kat pekan Lumut tu pun, asyik la merengek2 nak mandi kolam...rimaih haku!

Pas check in...lepak dulu, rehat


Actually, pagi Sabtu Khairieena ada sport tadika dia...pi yang tu dulu...sib baik acara yang dia masuk tu no. 4, so abih awai la. Teruih kami cabut bertolak ke Lumut. Tak ikut hiway pun, ikut Kuala Selangor, Tg. Karang, Teluk Intan...best gak, keta pun tak banyak. Sampai Sri Manjung dalam kul 2 lebih...singgah Tesco dulu, sbbnya lupa bawak toiletteries (ya ka eja ni?). Pastu check in kat Orient Star Hotel....baring2 relax2 sat, keluaq balik ke pekan Lumut...shopping time. Tak dak membeli apa sangat pun...besa la benda2 makan yang kering2 tu. Time tu Khairieena punya merengek nak mandi kolam, tak dan2 dah. Aku kata tunggu la petang2 redup sket, panas sangat la ni....dia buat tak dengaq dah. Tensen betoi la! Khaleela pulak letih sangat dah....nak gelak pun ala2 ja, layan ngantuk dia ja. Tapi aku tak bagi tidoq lagi pas membeli belah tu, aku bawak pi rendam kolam gak......hehehehe...tak dak gambaq, sebab lupa bawak turun henpon. Naik bilik, bagi dia mandi, tengah siapkan dia tu dah merengek nak tidoq dah...elok siap je, teruih hanyut...hehehe...sian anak mama, kena dera..



Lepas mandi...nyenyak betoi


Malamnya keluaq balik untuk dinner....dekat2 pekan Lumut gak. Malaih nak cari yang jauh atau spesel sket sebabnya sian bebudak tu....letih dan mengantuk sangat dah tu. Khairieena tak mo makan nasik pun.....siap soh aku makan cepat2, sebab dia nak balik tidoq. Sampai bilik teruih tidoq...padahal baru pukul 10 malam tak silap aku. Khaleela pun senang je tidoq...sib baik tak mengamuk nak buaian. Pagi esoknya Khaleela bangun dulu....aku buleh terjaga pun sebab dengaq sora dia la dok sembang sorang2 sambil belek2 tangan dia tu. Nak pusing meniarap tak buleh, aku sekat ngan bantal. Maknanya dia tidoq puas la tu, kalau bangun mood elok camtu tu. Pas brekfes, teruih check out, beh kurang kul 10 pagi gak la.




Sebelum check out...kalo dah buleh tu, asyik nak pusing je lah


Pi round kat Sri Manjung pulak...ambik gambaq blok2 asrama n kuliah dulu......semua dah jadi kedai la ni. Rasa cemana tah time tu....sayu je bila tengok balkoni bilik aku dulu....hehehe. Wak pun time tu bercerita pasal trek Cup Prix yang buat kat situ dulu... Aku saja je cakap ngan Khairieena, ' ni la tempat mama ngan papa jumpa dulu...time tu papa ngorat kawan mama, tapi tak dapat hahaha...' Wak sengeh je....'ye la tu'... Pastu aku saja je tanya Wak, ' cemana kalau time tu memang betoi papa dapat kawan mama tu, mesti dah kawen beranak pinak dah kan...' Wak balas, ' haaa...ni apa nii...bunga2 nak cari pasal la tu..' Muahahahaa...aku gelak je laa....



Kat pantai Teluk Batik


Dah abih pusing situ...haaa tapak pasar malam aku tak tau yang mana dah...banyak sangat bangunan yang tumbuh kat situ....jalan2 pun banyak berubah, lain sangat laa. Sat ja pun...pastu teruih pi Teluk Batik. Memang panas...tapi ramai je orang pi mandi manda, berkelah situ. Teluk Batik pun banyak sangat berubahnya.....beh kurang macam Teluk Kemang, PD pun ada...cuma PD lagi banyak kedai rasanya. Situ sempat gak la aku sambaq barang2 kenangan sket....itupun aku ngan Khairieena shopping. Wak ngan Khaleela tunggu kat keta, sebenaqnya time tu Wak merajuk...dia nak balik teruih dah, aku pulak nak gak la shopping sket...dah sampai pun, takkan jalan2 pusing2 pantai teruih balik kot. Bukannya sebulan sekali pi situ. Tapi bila aku masuk keta, tunjuk hasil belian tadi, sengeh la pulak...tak paham aku. Sejuk la kot, kena aircond keta.




Bertolak balik beh kurang kul 12.30 t/hari....cari tempat makan. Tapi sampai ke Sg. Besar, Wak tak benti2 pun....hangat ati gak aku. Tapi maybe sebab Khaleela pun tidoq kot time tu...malaih la benti. Last2 singgah Tg. Karang, pi pasar malam kat situ. Itu pun tunggu 1/2 jam gak dalam keta, kononnya nak tunggu Khaleela bangun sendiri. Tapi aku tengok nyenyak sangat dia tidoq...last2 aku saja ja cuit dia sana sini, bagi terjaga...muahahahaa.





Khairieena dapat main motor kecik...kalo tidak muka ketat ja...


Sampai umah dah dekat kul 6 petang...letihnyaaaaa laa! Pas mandi Khaleela teruih tidoq. Khairieena plak dok tanya pasai pa semua kena tidoq awai...hahaha. Ya lah...time tu baru kul 9 malam....aku paksa gak la, tak larat nak bukak mata dah ni, dah la esoknya keja kan...huhuuu


Hmmm....itu la percutian singkat aku hasil dari amukan minggu lepas...muahahhaa. Baguih jugak kan, asal marah merajuk ja, dapat pi bercuti. Tak yah berangan laa...maybe yang ni aku langkah kanan kot...len kali blom tentu laa. Ini pun kononnya aku nak anggap hadiah Mother's Day gak la....bila tanya wak, tak wish kat aku pun. Ada ka dia jawab, ' mama bukan mak papa....tu yang patut wish, budak2 ni la'. Tah apa2 kann....wish tuk mak dia ja lah, abih aku ni kan mak kepada anak2 dia.....huhuuuu....sedih lagi....sentap lagi..... Minggu depan ke mana pulak? hehehe...


Minggu depan, Wak ada race kat T'ganu....dulu konon nak ikut, tapi terpaksa amik cuti, kansel! Dia pi hari Khamis, balik hari Sabtu....dan Ahad dia ada dirumah. Isnin dia cuti ganti....dan aku buleh lupa rupanya aku dah apply cuti Isnin depan sejak sebulan yang lalu....muahahahaa..!! Kakak dan adik.....sila lah ke tadika dan umah Acik Zie yeee....



p/s: gambar2 asrama UiTM Sri Manjung dulu (skang rumah kedai) next entry ye...



06 May 2011

Aku nak bawak diri....tapi angkut semua anak beranak...

Ekceli esok aku nak bawak diri jauh jauh jauhhhhhh.....merajuk la ni. Besanya aku kalau marah n merajuk...eh merajuk tu jarang sangat la....selalunya marah laa...aku akan buat ikut hati...shopping ka...makan ka...yang selalu tu shopping lah. Ikut dan tangan aku ja nak sambaq apa pun....pastu bayaq. Pastu menyesai...kahkahkahhh...tapi rasa marah tu reda la jugak.


Tapi kali ni aku dah shopping pun....tapi dalam keadaan beringat, tak macam dulu dah....kang tak pasai2 pakat makan megi hari2 kot. Yang masalahnya aku tak puaih hati lagi....marah aku tak reda langsung.....aku nak gak buat something yang diluar rutin dan kebiasaan. Oleh sebab itu, dengan nada selamba badak, aku kata kat wak, ' hujung minggu ni mama nak pi mana2 lah, nak lepaih marah ni, tak puaih hati lagi nih! '. Dan aku rasa wak tak pikiaq panjang kot, teruih jawab ok...muahahahaa...berani dia jawab tak ok, aku marah pun sebab dia la jugak. Dan atas rasa bersalah kot, dia tak banyak songeh la. Maybe dalam hati tak brapa setuju, tapiiii...rasa bersalah punya pasai kannn....ngeh ngeh ngeh


Hotel dah booked 2 hari lepas....patutnya check in esok, check out Ahad ni. Esok pagi Khairieena ada Sport's Day...so attend yang tu dulu, pastu baru chow. Tapi hari ni aku berbelah bagi pulak, nak pi ka dak....sian kat Khaleela sama, kecik sangat lagi dan nak bawak jalan jauh...jalan-jalan ok, bukannya balik kampung. Kalau balik kampung, lain...buleh berehat, selesa...ini dah namanya jalan-jalan.....mesti merata nak pi kannn...angkut dia merata...siannn letih badan budak tu. Tapi hati mak eh tongah paneh nih....camno tuh??!!


Tengok lah...esok kalau jadi, sampai la kami kat situ.....kalau tak, pusing2 sini la jugaakkkk...bosaannnnnnnnn!!


Eh...dah marah ngan wak, nak pulak bercuti ngan dia skali yaaa.....hahahahaa... Abih tu?? Takkan aku nak pi sorang kot....kalau single mingle, memang jadi punya. Ini dengan anak kecik lagi....isshhh tak sampai ati la pulak kannnn. Dah bawak anak, kena la bawak bapak eh....kalo tidak sapa nak tolong angkat beg nanti, gilir2 dukung anak, terutamanya time makan...penting tuuu!! Jadinya....TERPAKSA la jugak bercuti dengan orang yang dimarah itu...dengan syarat aku tak mo keluaq sesen pun!!


* baguih punya bini....huhuuu...tapi hatiku yang sakit ada sapa peduli ka...


04 May 2011

Khaleela 5 bulan



Khamis lepas bawak Khaleela pi check up 5 bulan...kena cucuk, tak nangis tau itu budak, cuma dia buat keras kaki dia tu. Tapi esoknya dah dedar2 badan, Sabtu teruih demam...panas gila!! Risau sangat dah aku ni, dah la aku sorang ja sepanjang 3 hari tu...wak ada race kat Sepang, kul 5 pagi dah keluaq rumah dah...kul 12 t/mlm baru jengui...adooiii....


Tapi sib baik hari Ahad tu, panasnya dah kurang...dia pun dah mula main2, menjerit2...haa hobi baru dia la ni adalah menjerit....harap maklum...hahahaa.


Takat ni perkembangan dia umur 5 bulan :



Berat : 7.6 kg



Perangainya



1. Suka menjerit...hobi baru. Sangat2 la nyaring...cayaq taik telinga tau kalau time tu hang tengah cium2 pipi dia, tau2 dia jerit....waaaa huhuuu


2. Pantang dengaq sora dan nampak kakak dia....tersengih2 pastu teruih menjerit, macam dia panggil la...pastu teruih buat bunyi berborak...hahaha sweet sangat. Cuma si kakak tu la, kena mood tak elok, dia tak layan pun...


3. Dah buleh meniarap...tapi baru sangat lagi, dia tak berapa expert sangat...kadang2 dia lupa, pusing sekerat jalan ja, pastu dah bunyi mintak tolong...hehehe



4. Buleh dikatakan setiap kul 4 atau 4.30 pagi dia akan bangun untuk minum susu kali ke-2, tapi dia tak mo tidoq balik...nak main la pulak...hadooiii...dah aku ada masa tak sampai 2 jam ja lagi nak bangun pulak kann...last2 aku angkat dia, haaa masuk kau dalam itu buaian...hahaha...mesti tidoq punya pastu...


5. Kalau nak tidoq buaian mesti kena dibedung dulu...hahaha...masa kecik2 dulu tak mo langsung dibedung....ini dah pengasuh dia ajaq camtu, elok ja lena. Tapi bedung pun takat muat tangan ja lah kan...dah dia bolat camtuuuu...mana nak muat bedung satu badan lagi dah...


6. Paling suka tengok time dia makan nestum.....kena plak time tu memang dia tengah lapaq...hahaha...tak dan nak cedok lagi, dia dah start nganga...pastu bila sudu tu dah elok sampai dalam mulut dia, teruih dia ngap..hahaha...macam tangkap sudu tu tau...lawak laa



7. Time bawak jenjalan, sangat laaa behavenya....tak dak bunyi langsung...walaupun dia mengantuk atau lapaq, tapi kalau kata nak bunyi meraung2 tu tak la....baik betoi. Tapi elok masuk je dalam keta, teruih bunyi merengek...bagi susu, teruih pejam mata...hahaha...sian dia, terpaksa layan makpak jenjalan dulu yaa. Kadang2 dia tidoq sendiri je dalam stroller tu lepas susu....kami ni tak perasan pun...muahahahaa


8. Time menyusu, bukan gheti dok diam dah....kadang2 dia bergerak sampai tinggai kepala je atas riba aku....kaki badan dah kat bawah...hmmm ikut selesa dia la. Ada tu, kepala terpusing2 nak tengok keliling...orang lalu lalang ka, kakak dia bercakap ka, dah comot muka tu dengan susu. Dak pun, tangan tu macam terer sangat nak pegang botol susu, tapi pi tolak keluaq dari mulut sendiri, pastu sendiri yang nangeh tension tak berjaya pegang sendiri... haiishh


9. Besa la...apa yang dicapai/dipegang teruih nak masuk mulut, paling kerap jari tangan sendiri lah. Bila dah jolok lebih sikit, mula la bunyi cam nak muntah...tapi tak serik aih...peberet betoi.




Lain-lain tak ingat la buat masa ni....kira banyak gak la perangai dia yang baru dan menghiburkan. Nanti bila dah besaq, mesti aku rindu time dia baby2....macam Khairieena gak la, lain sangat perangai kecik dengan perangai besaq...huhhh

03 May 2011

Entry Malas

Bulat tak saya?



Sib baik jari telunjuk kan Khaleela kannn....




Dagu sama je kann...yg kecik tu tak pa laa...comei je dagu berlapis pun, tapi yg besaq tu...ish ish ishhh

Khairieena tunggu pengantin