23 February 2009

Busy...busy...busy....

Wahhhh....tajuk....mengundang org menyampah ja kan. Lantak lee...tp hakikatnya mmg aku bz sesgt hari ni. Sapa yg dok satu ofis dgn aku ja tau kisah ni benar ke tidak...hehehehehe...mmg ini kisah benar la weiiii

Skrg ni bos dah balik, so aku curi masa hapdet sket, sambil2 tgh fakskan surat (nak habaq jugak tu..hiks). Kat luaq hujan plak tu....cemana aku nak menapak ke tempat parking keta satgi...huhuhuuuu...lenjun la aku nanti. Lenjun tak pa lg...yg aku seriau tu, takut tersliding plak, kang mcm nangka busuk ja bedebab kat jalan satgi. Huuuu...malunyaaaa

Okeylah...dah dekat nak balik nih, tunggu pun buat apa, keja tu bleh sambung esok lagi. Kepada sesapa yg buat OT tu, buat la betoi2 k, jgn ngelat...tau la bos dah balik pun kehkehkehkeh.

Bye bye bye

20 February 2009

Royo...Royo....

Hehehehe....raya la wei bos2 suma tak dak!!!

Ptg ni suma bos tak dak kat ofis sbb p meeting kat Putrajaya psl event minggu dpn. So kat ofis nih cuma ada kami2 yg lidi2 ni ja lah....tak tau lah org len kan, bg aku, kira lidilah. Rasa lega sket bila suma bos tak dak, bukan apa, bleh gak meregangkan urat2 yg bersimpul ni. Bukan takat buat exercise lagi dah...kami siap main sorok2 lg dlm ofis...hahahahaha...tp malangnya ofis kecik ja, cari kejap dah jumpak, tak adventure langsung lah. Pastu mengada ja pakai interkom, padahal ckp dgn nada sora besa2 ja pun, dah bleh dgq. Ofis cuma sepelaung ja, susah nak bergosip ...huahuahua....tp ada jugak org yg ketinggalan gosip tau....padahal org ckp dpn dia ja pun....hehehehehe...jgn marah aaa, nanti kena jual ngan en. rsa.

Aku agak kebengongan ptg nih, tak tau lah sbb apa. Byk benda yg aku pikiaq....tp nak buang dari kepala otak mmg payah. Tu sbb aku hu ha sket ptg ni. Td kakak aku call, soh tunggu dia kt umah, sbb dia nak pi pasar malam. Sebab sebenar adalah dia nak jumpak dgn anak aku ja, maklum la dah lama tak jumpa, padahal umah dekat2 ja pun. Ok gak tu, save makan mlm aku nanti....hihihi. Sebelum tu aku call mak aku kat kampung, dia dok kata dok teringat kat anak aku gak....alahai...siannya. Aku bukan tak nak balik, tp bajet byk lari la. Ha...aku tak cerita pasal cermin keta aku pecah tu kan, sbb gambar yg aku ambik tu tak upload lg, tu yg jd malas tu. Kat situ ja pun dah terbang beratus tau....baru ja bln lepas tukar tayar n rim skali, tup2 cermin plak buat hal. Mmg sesak sgt la bulan ni...hadoiii...

Pastu kat ofis pun sesak gak, dgn kemasukan bos baru tu, perubahan mendadak bagi aku. W/pun kononnya mcm dah bersedia ja nak terima bos baru kan, tp bila dah melaluinya, baru kita tau keadaan sebenaqnya. Setiap kali bangun pagi, mesti dok terbayang hari ni nak jadi apa pulak....tp tak baik mengeluh kan. Cemana ya nak mengelak dari mengeluh, sbb kadang2 mengeluh akan jadi secara spontan ja....hadoii...

Anyway....esok cuti hujung minggu, so aku nak gunakan cuti tu utk berehat betoi2. Tiap kali bangun pagi kan, aku akan kira berapa hari lagi nak sampai hari sabtu....smp camtu skali tau. Bila la nak ada keseronokan di tempat kerja tah? Planning nak coti2 malaysia bln April ni pun mcm tak jadi ja....huhuuuu

Okey lah...td tu aku kata kami main nyorok2 tu, tipu ja lah. Tebiat ke apa main camtu dlm ofis, aku cuma nak membayangkan yg kat ofis ni kalu semua bos tak dak, terasa mcm lancar ja pernafasan kami semua....paham kan, lebih kurang camtu la. Ada lagi sejam nak balik...yea yeaaa....awat la aku jadi camni? Tak baik kan...argghhh tak kira, nak seronok gak sbb nak balik umah cepat2. Masa kat ofis lg lama dr kat umah, so tak salah kalu aku seronok n tak sabaq nak balik umah...soka ati aku laaaa...hahahahahaha

19 February 2009

Perjumpaan Pertama

Pagi tadi bos baruku buat perjumpaan dgn kitorang yg dlm ofis ni lah, yg kat cawangan blom lg. Semua ofismet aku mcm cuak ja...tetambah bila bos dah bagi mukadimah...power!! Semua org diam ja tekun mendengar, aku plak dok sebelah dia, bukan amik minit pun, ya lah perjumpaan besa ja...nak berkenalan, nak minit apa kebendanya.

So pasni mmg kena byk blajar lagi peel dan cara dia...mmg byk kejutan. Aku rasa tak lama lagi mmg akan ada kejutan mcm dalam AF tuh....angkut beg turun pentas. Sbb dia kata dia bercadang nak reshuffle ofis termasuklah kt cawangan nun. Ntah2 aku pun kena angkut beg jugak rasanya.....hehehehehe

Apapun untuk semua ofismet aku, byk2 lah bersabar, cuba belajar memahami dia, sbb dia kan bos...! Ayat ni especially aku tujukan utk diri aku sendiri...of course lah kan, aku yg nak kena hadap dia setiap masa. Tapi kan...dia lg suka berurusan dgn sorang ni tau.....jeng jeng jengggg... Lega sket aku, tak lah dia bergantung sgt kat aku kannnn...rimaihlah!

13 February 2009

WOW!!


Wow!!

Itu perkataan pertama yg keluaq dari mulut dan hati aku setelah aku berkenalan dgn bos baruku.

New experience is waiting for me. Mmg aku expect dah yg ni akan jadi lain dari lain....tp betoi2 tak sangka akan jadi terus lain sesangat! huahuahua...

Cukuplah dulu entry kali ni ok. Aku kehilangan kata2, ketandusan idea dan aku perlukan masa utk bersedia zahir dan batin...ceehhh tah apa2 ja kan. Tapi sesungguhnya apa yg aku taip ni adalah lahir jauh terbenam di lubuk hati aku, dah tercungkil sket dah.


So entry tuk aku tepekkan gambar2 bosses aku tu, kena postpone dulu k. I'm very the busy la...


Bye.